Na Lichessu održan Memorijalni turnir u sjećanje na IM Osman Paloša

Na Lichessu održan Memorijalni turnir u sjećanje na IM Osman Paloša

09. 09. 2020. godine na online platformi - Lichess, održan je Memorijalni turnir u sjećanje na IM Osmana Paloša. Link turnira: https://lichess.org/swiss/yKbW36R2

Organizator turnira bio je FM Andrija Obad

Link Lichessa: https://lichess.org/

Tempo igre je bilo 3+2. Igrao se švicarski sistem od 11 kola.

Na turniru je učestvovalo 67 igrača iz 20 različitih zemalja i to iz: Alžir, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Čile, Hrvatska, Indija, Italija, Južna Georgia i Južna Sendvička Ostrva, Kanada, Kuba, Maroko, Meksiko, Njemačka, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Švedska, Venecuela i Zimbabve.

Prvo mjesto osvojio je Faris Čunjalo sa 9 poena. Drugo mjesto osvojio je Mrnđić Muamer sa 8 poena. Isto toliko je imao i trećeplasirani FM Andrija Obad, ali sa nešto lošijim dodatnim kriterijem.

Ovim putem je nastavljena tradicija organizovanja turnira srijedom. Ukoliko ste zainteresovani da se priključite na ovakvim turnirima, pridružite se "FM Andro Team". Tim je kako stoji i u opisu: Prijateljski tim sa atmosferom mira i ljubavi. Tim u kojem je najvažnija ljubav prema šahu i LJUBAV UOPŠTE!

Također Andrija Obad i streama preko Twitcha, pa ukoliko ste zainteresovani da odlgedade neki od prije turnira koje je stremao ili koje će u budućnosti streamati, zapratite ga na njegovom Twitch kanalu. Link Twitch kanala: https://www.twitch.tv/andro2204

Komentari